Gratis loopbaancoaching voor maximaal MBO niveau 2

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 14:06
Aanbeveling NL leert door - STAP Ontwikkeladvies

Dit is geen verkooptruc. De overheid betaalt jouw loopbaancoaching als jouw diploma niet hoger is dan mbo niveau 2. In deze blog leg ik je graag uit hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Voor wie is de gratis coaching?

Sinds 1 april 2022 kun jij gebruik maken van loopbaancoaching die door Rutte en zijn club ministers wordt betaald. Zelf hoef je er geen stuiver aan bij te dragen. Hoe mooi is dat? De enige voorwaarden zijn dat je 18+ bent, dat je in Nederland woont en dat jouw diploma niet hoger is dan mbo2. Dat betekent dat iedereen met mbo1, mbo2, mavo of alleen basisschool in aanmerking komt voor deze gratis coaching.

Doel van de loopbaancoaching

Voor we starten gaan we kijken wat jouw hulpvraag is. Hieronder geef ik een paar voorbeelden: 

  • Welke baan past bij mij?
  • Wat moet ik doen om mijn droombaan te krijgen?
  • Welke opleiding past bij mij?
  • Hoe maak ik meer kans om hogerop te komen bij mijn werkgever?
  • Hoe kom ik van mijn verlegenheid af zodat ik ook wat durf te zeggen tegen mijn werkgever en collega's?
  • Hoe voorkom ik dat ik steeds woorden heb of in conflict raak met mijn werkgever?
  • Voor meer hulpvragen verwijs ik je naar deze link!

Als jouw hulpvraag duidelijk is, dan gaan we jouw situatie en jouw persoonlijkheid onderzoeken. Je gaat eerst testjes maken en vragen beantwoorden en daarna gaan we er samen over praten. Heb je een duidelijk beeld hebt van jouw situatie en van wie jij bent, wat je kan en wat je wil? Dan gaan we kijken hoe jij jouw hulpvraag zou kunnen beantwoorden. Wat past bij jou? Wat moet je daarvoor doen om er te komen? Daaruit rollen een paar acties voor jou en die noteren we in een ontwikkeladvies. Op die manier heb jij een soort van gebruiksaanwijzing van hoe jij jouw hulpvraag het beste kunt beantwoorden.

Dat wil ik!

Denk je nu: dat wil ik? Neem dan contact met me op. Je kunt me bellen, mailen of whatsappen. Ik regel dan dat jij mee kunt doen. Uiteraard heb je ook nog recht op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mocht je tijdens dat gesprek denken: dat gaat 'm niet worden met die vrouw, dan kan ik jouw aanvraag nog annuleren, zodat je een andere coach kunt zoeken.

 

Misschien vraag je je af: wat levert het die coach op? Als ik jou ga coachen en we voeren 4 tot 6 uur een gesprek, we maken een situatieschets en een profielschets van jou, we vullen een arbeidsmarktscan in én we maken een ontwikkeladvies, dan ontvang ik 700 euro bruto van de overheid. Daarvoor moet ik dan ook allerlei papieren invullen en uploaden naar een website van de overheid. Ook gaan de kosten (een kleine 50 euro) van de arbeidsmarktscan nog van die 700 euro af. Zoals je ziet, is het best veel werk. Maar: ik vind het ontzettend leuk om te doen, want ik word blij als jij een doel voor ogen hebt én als je met meer plezier naar je werk of opleiding gaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.