Loopbaancoaching: plezier in je werk

Vraag je je af welke baan bij jou past? Vind je solliciteren lastig? Loopt het niet lekker op je werk? Met je team of met je manager? Vind je aspecten van je werk lastig? Of heb je een andere hulpvraag op werkgebied? Via loopbaancoaching kun je een antwoord zoeken op jouw vragen. Veel cliënten voor loopbaancoaching komen uit het hele land. Ik coach deze mensen online en dat gaat heel erg goed. Je kunt dit testen tijdens een online kennismakingsgesprek. Maar je bent ook van harte welkom in mijn praktijk in Zwolle.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een doelgericht en kortdurend traject van vijf tot zeven gesprekken. Die gesprekken doorlopen we in vijf stappen en met steeds de focus op jouw hulpvraag. Mijn ervaring is namelijk dat het verleidelijk is om allerlei zijpaden op de gaan, maar ik leid je steeds weer terug naar jouw uiteindelijke vraag en doel. Na afloop van een gesprek krijg je altijd huiswerk, omdat het belangrijk is dat je in jouw eigen tijd en tempo nadenkt over wat je hebt ontdekt tijdens onze gesprekken.

Hoe ziet loopbaancoaching eruit?

Een coachtraject bestaat uit de volgende fasen:

 1. verkennen van jouw coachvraag
 2. jouw doel vaststellen
 3. jouw acties vaststellen
 4. je gaat jouw acties uitproberen
 5. evalueren

Het is mogelijk om een 360-graden feedback te doen. Dit is een gratis optie. Ook kun je een arbeidsmarktscan maken. Hiervoor reken ik een meerprijs van 45 euro, omdat ik de test ook moet inkopen.

Werkvormen en oefeningen

Tijdens de verschillende fasen kan ik verschillende werkvormen inzetten. Ook pas ik regelmatig ACT-elementen toe. Ik werk onder andere met deze werkvormen:

 • voice dialogue
 • systemisch coachen
 • mijn zelfontwikkelde e-learnings
 • kernkwaliteiten/krachtgericht coachen
 • waarden
 • oplossingsgericht coachen
 • dramadriehoek/winnaarsdriehoek