NOBCO / EMCC Practitioner Coach & Psychosociaal ACT-therapeut

Mag ik me even aan je voorstellen? Marielle van Sleen (1968) moeder van Iris (1995) en Tycho (1997). In 1994 kwam ik van de lerarenopleiding Nederlands en sindsdien ben ik werkzaam in het onderwijs. Daar draag ik tegenwoordig diverse petten: die van teamdeskundige passend onderwijs, werkplekopleider, coach van startende docenten, intervisiebegeleider en trainer werkplekbegeleiders.

Mijn onderwijsbaan combineer ik met veel plezier met een coach- en therapeutische praktijk in de mooie wijk Assendorp in Zwolle. Ik ontvang mensen uit de regio live in mijn eigen coachruimte aan huis. Woon je niet in de regio, dan bied ik online coaching of therapie. Inmiddels heb ik al vele online trajecten afgerond en ik durf te stellen dat ik, mede ook dankzij mijn onderwijservaring, bekwaam ben geworden in online begeleiding.

Coachen & intervisie

Ik heb de Opleiding tot coach gevolgd bij Hogeschool Windesheim en succesvol afgerond. De opleiding is een NOBCO-gecertificeerde opleiding. Dat betekent voor jou dat ik werk volgens de standaarden van deze beroepsvereniging. Daarom mag je van mij een kwalitatief traject verwachten.  In 2022 heb ik het NOBCO Practitioner niveau behaald. Dat betekent dat ik zoveel ervaring heb opgedaan en dat ik mij zoveel heb bijgeschoold, dat ik mijzelf een ervaren coach mag noemen.

Bij mijn werkgever heb ik mij bekwaamd in mijn rol als intervisor. Na het afronden van mijn Opleiding tot coach heb ik mij als parttime zelfstandig coach gevestigd en later ook als psychosociaal therapeut. 

Als coach/psychosociaal therapeut zit ik zelf ook in een intervisiegroep om de kwaliteit van mijn werk te bewaken en verhogen.

Foto's: een impressie van mijn praktijkruimte

Psychosociale therapie

Als psychosociaal therapeut hanteer ik de ACT-methodiek (opleiding Stresswise Academy en Con Amore). ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie. Kortgezegd, ik leer je te accepteren dat het leven niet altijd leuk is en dat je jouw leven niet zo kunt regisseren dat je nare ervaringen kunt vermijden. Als je dat kunt accepteren, dan leer ik je hoe je, met alle beperkingen die je in het leven kunt tegenkomen, een waardevol leven kunt leiden. Wil je meer lezen over ACT? Dat kan in mijn blogs en hier.‚Äč Maar je mag me ook altijd bellen of mailen, want ik vertel er graag over.

Hoe sta ik in het leven?

Mensen worden met een puur hart geboren en de meeste mensen proberen hun hele leven goede keuzes te maken. Zo denk ik over anderen en zo ben ik ook graag in contact met andere mensen. Ook streef ik ernaar te leven volgens de eeuwenoude regel: 'Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'.