Herfst blues

Gepubliceerd op 17 september 2022 om 18:30

Herken je dit: er zitten watten in je hoofd. Je voelt je duf en moe en je wil de hele dag wel hazenslaapjes doen. Telkens als je denkt: ik moet naar buiten om dit lamlendige gevoel te doorbreken, waarschuwt jouw regenapp je dat er weer een bui komt... Jakkes... Herfst is niet jouw favoriete seizoen. Wat te doen?

Toegeven aan dit gevoel en aan die dufheid lost niets op, want je wordt er alleen maar duffer van. De hazenslaapjes geven geen energie, ze vreten energie. Netflix of je telefoon jagen de watten in je hoofd niet weg, maar ze versterken het. De wijnfles is aanlokkelijk, maar als Bacchus (de Romeinse god van wijn en plezier) is uitgewerkt, heb je niet alleen watten in je hoofd maar ook een kater! Je moet dus wat anders gaan doen.

Bewegen gaat je helpen. Buiten is natuurlijk het lekkerst, want de hemel boven je hoofd, de wind in je haren en de zuurstof in je neus jagen de watten tussen je oren zo weg. Maar buiten regent het en ik kan me goed voorstellen dat je geen zin hebt om in de regen te wandelen. Dus zit er niets anders op dan in huis te bewegen. Daarbij kan  deze video van Adriene je goed helpen. Check eens of je tijdens de yogales een raam op een kiertje kunt zetten, zodat je toch wat extra zuurstof krijgt!

Adriene heeft het over heftige winters, maar wij in Nederland kunnen daarvoor in de plaats gerust heftige regenbuien denken. Deze yogales is voor alle niveaus. Ik ben 50+ en ik kan bijna alle oefeningen met haar meedoen.  En ik ben echt geen yogi (of hoe noem je zo'n expert?). Wat ik zo leuk vind aan deze les, dat is dat ze humor toevoegt. Dat kun je wel gebruiken tijdens depressieve regenbuien. Probeer het maar eens, ze tovert bij mij een glimlach op mijn gezicht als ik schommelend van lig naar zit ga. En nee, ik pak daarbij mijn enkels of tenen niet vast. Je kunt die oefening ook prima doen als je jouw schenen of knieën vasthoudt. Have fun!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.