STAP-ontwikkeladvies

Dit zijn de voorwaarden voor het STAP-ontwikkeladvies. Deze informatie komt van de site van de Rijksoverheid

  • natuurlijk persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt, achttien jaar of ouder is en de pensioengerechtigde leeftijd, bedoeld in artikel 7a van de Algemene Ouderdomswet, nog niet heeft bereikt op de dag van de aanvraag, en die maximaal MBO-2 als opleidingsniveau heeft;
  • in 2023 kunnen subsidieaanvragen worden ingediend van 1 mei 2023, 9.00 uur tot en met 2 november 2023 17.00 uur.

 

Dit betekent dat je in Nederland woont, tussen de 18 en 66 bent en dat je een diploma op maximaal MBO-2 hebt behaald. Daaronder vallen alle opleidingen op MBO-1 en MBO-2, VMBO, Mavo en onafgemaakte Havo/VWO. Heb je bijvoorbeeld jaren geleden de LTS of LEAO afgerond, dan kom je ook in aanmerking voor deze regeling.

 

Dit betekent ook dat het traject voor 2 november 2023 dient te zijn afgerond. Een traject neemt zo een week of zes in beslag, dus het is handig om uiterlijk begin september het STAP-ontwikkeladvies te starten.

 

Wat als je niet aan die voorwaarden voldoet? Dan kun je dus geen gebruik maken van het STAP-ontwikkeladvies. Dan kom je dus wel in aanmerking voor een regulier loopbaantraject en dat kost ongeveer 475 euro (5 uren coaching à 95 euro per uur). Maar ik weet ook dat niet iedereen dat ineens kan betalen. Daarom mag je dat per bijeenkomst (95 euro per keer) of zelfs als een vast bedrag per maand (minimaal 50 euro per maand) betalen .